proizvodi

Izrada svjetlećih reklama

Svjetleće reklame su efikasan način promocije i privlačenja pažnje, posebno tokom večernjih sati. Ovaj vid reklama koristi svjetlosne izvore, poput led rasvjete i neonske rasvjete kako bi naglasio brend, poruku ili proizvode.

Svjetleće reklame su efikasan način promocije i privlačenja pažnje, posebno tokom večernjih sati. Ovaj vid reklama koristi svjetlosne izvore, poput led rasvjete i neonske rasvjete kako bi naglasio brend, poruku ili proizvode.

Osnovna djelatnost tvrtke je izrada, montaža i servis svih vrsta svjetlećih, neonskih i LED reklama, od klasičnih do složenijih oblikovanih po Vašoj želji.

Reklame se izrađuju od plexiglasa i lakih materijala: aluminija, inoxa i mesinga. Iste izrađujemo (oblikujemo) koristeći lasersku i cnc tehnologiju glodanjem, rezanjem. Prešanjem, odnosno vakumiranjem plexiglasa i ručnim oblikovanjem.

Reklame su osvijetljene, neonskom ili LED rasvjetom.

LED osvjetljenje
U posljednjim godinama, LED tehnologija je postala popularan izbor za svjetleće reklame zbog svoje energetske efikasnosti, dugog vijeka trajanja i mogućnosti prilagodljivosti boje i intenziteta svjetlosti.

Neonsko osvjetljenje
Iako neonsko osvjetljenje nije toliko dominantno kao nekada, i dalje se koriste zbog svoje karakteristične svjetlosti, te se još uvijek koristi u izradi. Međutim, LED tehnologija postaje sve popularnija zbog svoje efikasnosti.

Svijetleće reklame se izrađuju  od aluminijskih  i plastičnih profila u slučaju box kutija, displeja te ih oblikujemo i savijamo prema željama kupca. Konstrukcijski dio reklama se oblikuje specijalnim alatima, koji se naknadno bojaju i plastificiraju u željenu boju.

Svijetleće reklame su snažan marketinški alat, ali je važno da se pažljivo planira njihov dizajn i postavljanje kako bi bile efikasne i atraktivne ciljanoj publici

Primjeri svijetlećih reklama

3D svjetleće Reklame
Kombinirajući svjetlost s trodimenzionalnim oblicima, ove reklame stvaraju dodatnu vizualnu privlačnost, poput 3D slova

Slova se izrađuju  od različitih materijala; plexiglasa, aluminija, mesinga, inoxa i drveta. Slova od plexiglasa se kombiniraju sa aluminijskim dekorativnim profilima koji imitiraju drvo, plastiku, inox , te su otporni na vremenske uvijete te se od njih savijaju bočne stranice slova ili displeya. Za rasvjetu reklama, slova koristimo LED diode, odnosno module ili ručno oblikovana neonska slova koja su izrađena prema zadanom dizajnu slova.

Svjetleći display i prikazi
Svijetleći display pravokutnog ili okruglog oblika izrađuju se od posebnog eloksiranog aluminijskog profila, inoxa, PVC profila ili plexiglasa. Mogu biti izrađeni kao jednostrani (montaža na zid) ili obostrani (montaža konzolno na zid). Također moguća je primjena I drugih oblika, kao što su elipse, trokuti, itd…

Rasvjeta izrađenih displaya se izvodi led rasvjetom ili neonskom rasvjetom koja je izrađena ručno po važećim elektrotehničkim propisima.

Oslikavanje displaya moguće je izraditi PVC folijom i reljefno izbočenim slovima, a ukoliko se želi da lice displeya bude iz aluminijskog lima ili inoxa tada se tekstovi izrezuju u negativu, obljepljuju plexiglasom u željenoj boji te u tom slučaju svijetle samo slova.

Izdvojene reference

Kontakt

Trebate atraktivnu neonsku ili svjetleću reklamu?

Uz široki asortiman proizvoda nudimo i kompletnu tehničku podršku pri izvođenju, projektiranju, te razradi projekta, tehničkih rješenja, isporuke, izvođenja i realizacije cjelokupnog posla.

Scroll to Top
Skip to content